Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Rosół rozpuść w 1 szklance wrzącej wody.
Dynię umyj, przekrój na części, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w kostkę, włóż do miski i skrop olejem. Rozłóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz do miękkości. Dynia powinna być miękka, ale nie przyrumieniona.
Upieczoną dynię przełóż do garnka, wlej sok pomarańczowy, rosół i śmietankę.
Zmiksuj. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Zupę podaj z grzankami.